Slechte informatievoorziening, geen overleg en valse beloftes, dit is zo ongeveer de strekking van wat de horecaondernemers de gemeente Alkmaar verwijten.

De ondernemers waren bijvoorbeeld niet uitgenodigd bij het klankbordoverleg voor evenementen die in de Alkmaarse binnenstad plaatsvinden. Hierin werd gemeld dat er op dinsdagavond tijdens de kaasmarkt een braderie zal zijn op de Mient. De ondernemers aan de Mient waren hier nog niet van in kennis gesteld, maar moeten dus ineens rekening gaan houden met marktkramen voor hun etalage.

Ook is er discussie over de verhuizing van Culinair Plaza. Het culinaire evenement dat in 2016 haar 25-jarig jubileum vierde op het Waagplein, zou in het vervolg in het Victoriepark plaatsvinden. Dit ter compensatie van de verlenging van het kaasmarktseizoen. Tijdens Culinair Plaza wordt er vaak geklaagd over overlast door omwonenden. De horeca krijgt dit op hun bord terwijl zij dit evenement niet organiseren. Nu blijkt dat het kaasmarktseizoen verlengd is én dat Culinair Plaza gewoon op het Waagplein blijft.

De horecaondernemers voelen zich gepasseerd en vinden dat de gemeente eenzijdige beslissingen maakt.

Pin It
Bekeken: 3644x
https://ee.itk.ac.id/data/