Van vrijdag 24 maart t/m zondag 26 maart vindt weer het Alkmaarse Jazztival plaats. Totaal 25 bands treden op in De Vest, Artiance en Klunder. Het festival is uitgebreid met een openingsnight en een closingset in de Stadskantine, en ook een muziekclinic en een workshop expressieve en theaterfotografie, waarvan de foto's geëxposeerd worden.

Het trio Sergo-Kruijswijk-Winder verzorgt de openingsset. Hammond speler Elvis Sergo, drummer Maarten Kruijswijk en een van Alkmaars bekendste jazzmuzikanten, tenorsaxofonist Jaap Winder, bijten zich vast in composities van Oliver Nelson. Wonder Years verzorgt de officiële afsluiting. Tenorsaxofonist Jasper Blom, drummer Felix Schlarmann (Bruut!) en bassist Sean Faciani improveren er op lost met muziek van Stevie Wonder.

De clinic van Pitch Plot 4, met de vermaarde bassist James Cammack en fluitist Jeroen Pek, gaat over zowel muzikaal als organisatorisch een nieuw internationaal project opzetten. Met name het functioneren van een groovende ritmesectie wordt uitgelicht.

Artiance-docent Ton Voermans verzorgt een workshop theaterfotografie. Deelnemers van elk niveau en met elk type camera zijn welkom om expressieve en theatrale fotografie te ontdekken. De foto’s worden tijdens en na het festival geëxposeerd.

De clinic kost lost € 2,50, vindt plaats op de zaterdag om 15:00 uur, maar is gratis met een Jazztival passe-partout van € 25. De workshop kost € 12, of € 7 met passe-partout en is op de zaterdag van 14.30 tot 18.30 uur. Aanmelden kan op jazztival.nl/aanmelden.

Bekeken: 2889x