Van 20 t/m 24 maart vindt op basisscholen in Alkmaar de 12e Week van de Lentekriebels plaats. In deze projectweek leren kinderen onder meer over hun lichaam, relaties, omgaan met social media en weerbaarheid. Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, organiseert de projectweek samen met de GGD’s. Het thema dit jaar is ‘Respect’.

Kinderen hebben allerlei vragen over omgang en seksualiteit en hebben recht op eerlijke informatie, die past bij hun leeftijd en ontwikkelingsfase. Het is volgens de deelnemende organisaties goed om al met informeren te starten in groep 1, en lessen te geven in een doorlopende leerlijn, zodat ze beter voorbereid zijn en er makkelijker over kunnen praten als ze daar behoefte aan hebben.

Uit onderzoek uit 2016 van het GGD Hollands Noorden blijkt dat 52% van de ouders geen probleem heeft met voorlichting. Velen vinden dat dus wel lastig. Op weekvandelentekriebels.nl/10 kun je 10 feiten en fabels vinden over seksuele ontwikkeling en voorlichting, 10 redenen om seksuele voorlichting te geven, 10 tips hoe te praten over seks met pubers en 10 smoezen waarom ouders dit nalaten.

Sinds 2012 is seksuele voorlichting verplicht op (basis)scholen, maar de invulling is vrij. Met de nieuwe digitale lesmethode Kriebels in je Buik, een doorontwikkeling van het lespakket Relaties & Seksualiteit, wordt dat makkelijk gemaakt. De GGD’en geven ondersteuning door het geven van trainingen aan leerkrachten, gastlessen of het organiseren van een ouderavond.

Kijk voor meer over de Week van de Lentekriebels op weekvandelentekriebels.nl/respect.

Pin It
Bekeken: 3767x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/