Sine Nomine geeft op zondag 26 maart een voorjaarsconcert in de Sint Laurentiuskerk in Alkmaar. Na de succesvolle jubileumconcerten met de Hohe Messe van Bach in november 2016 heeft het Alkmaarse kamerkoor nu voor het thema ‘Passie’ gekozen, over hoop, troost en licht.

Domenico Scarlatti (1685 - 1757) componeerde een tienstemmige versie van Stabat Mater. Tekst en muziek laten alle gemoedstoestanden en gevoelens horen die Maria ondergaat, nadat zij Jesus verloor. Dit geldt ook voor het korte, anonieme werkje uit begin 16e eeuw op dezelfde tekst.

De troost van muziek is duidelijk te horen in werken van Herbert Howells (1892 - 1983). Hij schreef zijn vier- achtstemmige Requiem op troostvolle en hoopgevende teksten. De muziek is aangrijpend en van grote schoonheid. En net als in het voorjaar klinkt hierin optimisme, licht en warmte.

Van Karl Jenkins (1944 -) zingt Sine Nomine vier motetten.

Celliste Cassandra Luckhardt en organist Erik Jan Eradus begeleiden Sine Nomine bij het Stabat Mater. Ze spelen verder werk van Howells en van barokcomponist en cellovirtuoos Domenico Gabrielli. (1651/1659 -1690) Het concert staat onder leiding van Paul Valk.

Het concert begint om 15.00 uur en kost € 15.00, inclusief consumptie. Donateurs betalen € 12 en kinderen tot 16 jaar niets. Reserveren kan via sinenominealkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 3213x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/