Donderdagmiddag had de politie het ineens druk met achtereenvolgens een zakkenroller, een vluchtende bromfietser en een zwaar bedrijfsongeval.

In de Langestraat was een zakkenroller actief geweest. Meerdere eenheden gingen op de melding af, maar ze konden hem niet meer vinden. Even later zag een motoragent een bromfietser rijden zonder helm op, die prompt op de vlucht sloeg toen hij de agent zag. Met twee andere motoragenten die nog in de buurt waren, was er echter voor de vluchtende jongeman geen ontkomen aan. De bestuurder kreeg drie bekeuringen: rijden zonder helm, negeren van een stopteken en het rijden in een geslotenverklaring. En hij mag op voor een educatieve maatregel gedrag (EMG).

Vervolgens moesten de agenten met spoed richting een staalbedrijf aan de Koelmanlaan in Alkmaar, waar iemand ernstig gewond was geraakt en bekneld zat. Een traumahelikopter, brandweer en twee ambulances kwamen voor deze melding ter plaatse. Het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Over dit bedrijfsongeval is een 30 seconden video gemaakt.

Bekeken: 4324x