De Noorderkade in Alkmaar krijgt een verlaging langs het water van het Noordhollandsch kanaal. Het 'landschapsmeubel' van ongeveer 110 meter lang wordt aangelegd ter hoogte van de oude Ringersfabriek en het Stadsstrand.

Het ontwerp van de Noorderkade is in opdracht van de gemeente Alkmaar gemaakt door de landschapsarchitecten van bureau Bosch Slabbers. De verlaging wordt uitgevoerd als een stoer houten landschapsmeubel en zorgt voor een optimale ervaring van de ligging langs het water. De kade wordt zo een plek waar jong en oud kan genieten van het water en het uitzicht op de stad. Wethouder Victor Kloos: "Ik ben ongelofelijk blij dat we de vaart in de ontwikkeling van Overstad hebben gekregen. Het gaat nu hard en het wordt fantastisch!"

Deze week is Oosterhof Holman Beton- en waterbouw gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in juni klaar, zodat deze zomer al gebruik gemaakt kan worden van het landschapsmeubel. Daarmee is dan weer een belangrijk deel van de levendige verbinding tussen binnenstad en Overstad gerealiseerd.

Pin It
Bekeken: 5304x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/