GP Groot uit Heiloo bestaat vandaag, vrijdag 17 maart, precies 100 jaar. Het jubileum staat in het teken van de toekomst van het bedrijf en de rol die GP Groot heeft als innovatieve speler op het gebied van afvalinzameling & recycling, alternatieve brandstoffen, 3d-techniek in de engineering en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 10 juni wordt ter gelegenheid van het jubileum een open dag georganiseerd.

De basis van GP Groot werd begin 20e eeuw gelegd door Gerrit Pieter Groot. De melkrijder en groenteman was een zelfstandig ondernemer met een goede handelsgeest en stortte zich op diverse activiteiten. Nu 100 jaar later is het familiebedrijf op drie fronten actief: infra & engineering, brandstoffen & oliehandel, inzameling & recycling. Die laatste tak is gevestigd op de Boekelermeer in Alkmaar. Daar komt binnenkort nog een NXT tankstation bij met nieuwe, schonere brandstoffen als LNG.

Met name de laatste 25 jaar is GP Groot gestaag uitgegroeid tot een modern en innovatief bedrijf dat cradle-to-cradle heeft omarmd en duurzaam ondernemen tot haar core business heeft gemaakt. Naast recycling en nieuwe brandstoffen, investeert het bedrijf met de HVC in windenergie en een nog dit jaar te realiseren zonneweide.

Bij GP Groot werken zo'n 750 medewerkers. In 2016 werd het de prijs voor ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ in de categorie Grootbedrijf gewonnen. Marcel Wester: "Ondanks dat er in de directie geen familie is vertegenwoordigd, blijven de familiewaarden nog wel steeds voelbaar via de no-nonsense mentaliteit, de grote betrokkenheid van alle medewerkers en de persoonlijke aandacht binnen het bedrijf."

Pin It
Bekeken: 3874x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/