Vrijdagochtend begon stipt om 10:00 uur de eerste Alkmaarse kaasmarkt van 2017. Voorafgaand aan de eerste kaasmarkt werd het ruim 400 jaar oude Alkmaarse Kaasdragersgilde op de ‘Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed’ bijgeschreven, een inventaris met de belangrijkste tradities van Nederland.

Al meer dan 600 jaar wordt er kaas verhandeld in Alkmaar. In 1593 werd het Kaasdragersgilde opgericht, dat nog steeds een centrale rol vervult. Het Waagplein is later vanwege de bloeiende handel in twee eeuwen tijd liefst acht keer vergroot tot de huidige oppervlakte. Voor deze eerste kaasmarkt reed er een speciale gratis Kaasmarktbus vanuit Bergen, Egmond en Schoorl.

Nieuw dit seizoen is de mogelijkheid om even met de kaasmeisjes op de foto te gaan en deze zomer zal de kaasmarkt, in kleinere vorm, ook een aantal keren op dinsdag te beleven zijn.

Pin It
Bekeken: 4322x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/