Politie Alkmaar deelt, op verzoek van een Facebook volger, een stappenplan voor het handelen tijdens een (winkel)overval.

Het kan iedereen overkomen: een overval. Maar hoe reageer je daar nu het beste op? En wat doe je na een overval? De politie geeft een handleiding volgens de vier gouden 'RAAK-regels': Rustig blijven. Aanvaard bevelen en volg deze snel en kalm op. Afgeven van geëiste geld of goederen. Kijk goed en probeer een signalement op te nemen voor de politie.

Ook na een overval zijn diverse handelingen van groot belang. Bel de politie via 112, sluit de deur, geef niemand informatie en stel achtergelaten sporen veilig. Bel Slachtofferhulp Nederland via 0900- 0101 (gratis hulp, direct en bij afhandeling) en hou daarna de telefoon vrij. Stel kloanten gerust en vraag hun getuigen om medewerking. Laat iedereen zo snel mogelijk opschrijven wat men gezien of gehoord heeft, inclusief signalement van de dader(s). Doe altijd aangifte.

De politie raadt tot slot aan over het incident te praten, ook met medewerkers en schakel zo nodig professionele hulp in. Meer informatie: hetccv.nl/onderwerpen/aanpak-overvallen/.

Pin It
Bekeken: 3157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/