Op vrijdag 24 maart vindt de 11e Nationale Pannenkoekdag plaats. Tienduizenden basisscholieren in heel Nederland bakken dan pannenkoeken voor ouderen in verzorgingshuizen en oudereninstellingen. Dit jaar doet een recordaantal scholen mee. Ook in gemeente Alkmaar wordt straks volop gebakken. Deelnemers zijn de basisscholen Vinckhuysen, Liereland, De Fontein, Erasmus, De Bonte Mol, De Kennemerpoort en De Wegwijzer. Ook gaan ze bij De Kinderkamer, Kindcentrum Toermalijn, SKOA Muiderkring en Buurthuis 't Ambacht aan de bak.

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Pannenkoeken zijn ook ideaal om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Ook dit jaar zijn records gebroken. Meer dan 1.100 scholen in heel Nederland doen mee, een stijging van maar liefst 26% ten opzichte van het jubileumjaar 2016.

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Deze initiatiefnemers zorgen voor de communicatie en organisatie richting scholen, en ook startpakketten met ingrediënten, pannen, koksmutsen en tafelkleden.

Bekeken: 3253x