De topmusici Wijnand van Klaveren en Stephan Heber geven zondag 26 maart een klassiek concert in de Noordeinder Vermaning in Noordeinde. Op het programma staan werken van Bach, Fauré, Bloch, Tiensuu, Reger, Ravel en Francoeur.

Wijnand van Klaveren (1975) maakte niet alleen faam als pianist, maar ook als arrangeur voor bekende artiesten en (kinder)koren. Hij studeerde piano (met onderscheiding voor originaliteit) en orgel aan het conservatorium in Amsterdam. Hier kreeg hij een onderscheiding voor originaliteit en in 1996 won hij het Bilderberg Improvisatie Concours. Hij arrangeert al jaren voor een aantal vaste werkgevers: Amsterdam Simfonietta, Frommerman, Het Nationaal Kinderkoor, De Kinderkooracademie en het TV programma Podium Witteman.

Kompaan Stephan Heber (1977) was van 2006 tot 2015 als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede. Sinds 2009 is hij vast lid bij het Cello8ctet Amsterdam. Daarnaast is hij coördinator kamermuziek bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij remplaceert in orkesten in Nederland en Duitsland, waaronder het Radio Sinfonie Orkest Keulen (WDR), het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Asko Ensemble Amsterdam en het Ensemble Modern uit Frankfurt.

Het concert begint om 15.00 uur. Entree is € 12,50 en voor donateurs € 10. Kaartjes zijn te koop via noordeindervermaning.nl.

Pin It
Bekeken: 2925x
https://ee.itk.ac.id/data/