Zaterdag hield de Noordwest Ziekenhuisgroep een druk bezochte open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur stonden de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder wagenwijd open en kon jong en oud informatie inwinnen over behandelingen en werken in het ziekenhuis, afdelingen bezoeken, tests (laten) doen en zelf dingen uitproberen.

Een groot aantal specialismen nam deel om de bezoekers hun werkzaamheden te tonen en uitleg te geven. Op een aantal poli’s konden bezoekers testjes ondergaan zoals een gehoortest, fit-test, bloeddrukmeting en meting van cholesterol en suiker in het bloed. Je kon ook een ontspannende handmassage krijgen.

Er was ook een werkgeversplein, om te leren over het NWZ als werkgever en het opleidingsinstituut Noordwest Academie. Daarnaast konden bezoekers in gesprek gaan met onder andere leden van de raad van bestuur en verpleegkundigen.

En dan was er nog van alles te doen voor jong en oud, zoals zelf een smoothy maken, een ziekenhuismaaltijd proeven en jezelf verkleden als iemand die in het ziekenhuis werkt of een roelstoelparcourtje afleggen. Je kon op poppen oefenen met bijvoorbeeld beademen, een infuus aanbrengen of een kijkoperatie. Kinderen konden met hun zieke pop of knuffeldier naar het Teddyberenhospitaal, meedoen aan een kleurplatenwedstrijd en een gratis ijsje eten.

Fotograaf Marco Schilpp was erbij en maakte een mooie fotoreeks, die in zijn geheel op Facebook te zien is.

Pin It
Bekeken: 4137x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/