Weer speelden de dames van DAW zaterdagavond een wedstrijd om met trots op terug te zien, zonder er punten aan over te houden. Een belangrijke factor was de scheidsrechter, die begin tweede kwart de enige wisselmogelijkheid wegnam met een zeer dubieuze rode kaart. Hoe dan ook, MNC Dordrecht 2, derde in de 2e Bondsklasse A, won met 3-5.

De DAW-wisselspeelster zag begin tweede kwart dat de bal onderwater was en meldde dit, maar de scheidsrechter gaf aan niet te hebben gezien wie dit had gedaan. Toen de wissel nogmaals meldde dat de bal onderwater was kreeg zij direct rood. Normaal wordt een scheidsrechterbal gegeven. Vanaf toen was het voor de DAW-meiden zwaar: geen extra rust en erg oppassen met risico's. Dit hebben ze zeer goed opgepakt en de wedstrijd was voor hen één van de beste in de competitie.

In het eerste kwart werd niet gescoord. In het tweede kwart kwam DAW op 2-1 voorspong en de ploeg kon het puntje voorsprong in het derde kwart vasthouden (3-2), mede dankzij een zeer mooie contra-aanval. Tot halverwege het laatste kwart was er nog uitzicht op een goed resultaat (3-3). Maar in de slotfase wist de topscoorster van Dordrecht 2 twee maal vanuit ideale positie te scoren om de eindstand naar 3-5 te tillen.

De komende wedstrijd is de kans groot dat er, mits de DAW-dames zo blijven spelen, weer gewonnen wordt. Op het menu staat de nummer negen Wiekslag 1 uit Alblasserdam. De inzet is het gat tot 2 punten verschil te reduceren, om daarna die positie over te nemen.

Bekeken: 2845x