Zaterdag werd in Aalsmeer de 22e Flowercup gehouden, internationaal een van de grootste trampolinetoernooien met 325 deelnemers uit 19 landen. Triffis had de grootste delegatie, met 21 springers. Liefst zes van hen drongen door tot de finale. Nationaal kampioene Pascal Wiebering ging met brons naar huis in de dames Klasse 1 en Mads Ottenbros en Nick Vonk pakten zilver en brons in de heren Klasse 2.

Er werd in de met bloemen en veel enthousiast publiek gevulde sporthal in twee dames en heren klassen gesprongen: Klasse 1 senioren en junioren apart, en Klasse 2 alle leeftijden. De finales werden in het donker en met lichteffecten en muziek gesprongen.

Pascal Wiebering veroverde na een spannende finalestrijd het brons, en dat zonder een optimale voorbereiding. “In de finale ging ik voor het hoogst haalbare en dat heb er op het juiste moment uitgehaald".

Debutant Mads Ottenbros en Nick Vonk moest hier en daar iets aanpassen voor de optimale oefening, hielden toch het hoofd koel en sprongen overtuigend naar zilver en brons. Mads: "Ik wist ’s ochtends na de voorronde al dat ik in de finale weer in actie mocht komen. Een flinke tijd dus om je zenuwen te ontwikkelen. Gelukkig had ik genoeg afleiding. Als 2e stond ik in de finale. Die plek heb ik mooi weten te behouden." Nick na zijn eerste wedstrijd dit seizoen: ”Ik heb een goeie voorbereiding gehad en ben redelijk in vorm. Om dan 3e te worden op zo een toernooi is natuurlijk geweldig!"

In de meisjes Klasse 1 sprong de 13-jarige Katie Cowles een fenomenale voorronde met liefst een 90.760 score en ging als 5e naar de finale. Daar eindigde zij iets lager: 7e. Bij de heren Klasse 1 moesten Roel Teillers en Nederlands kampioen Jimmy Demmers in het sterke deelnemersveld genoegen nemen met een 5e en 7e plaats.

De overige Triffis-springers behaalden voor zichzelf vooral goede resultaten. Het beste uit de bus kwamen Wiebering's tegenstanders Lara Schut, Bo Bet en Niamh Slattery. Lara werd met een score van 91.030 de 12e. Niamh en Bo herstellen nog van blessures maar werden toch 18e en 19e. (foto: fotopersburo Martin Mooij)

Bekeken: 2765x