Gehavend door blessures reisden de Alkmaarse rugbyers zaterdag naar Spakenburg, om uiteindelijk pas in blessuretijd de winst veilig te stellen met een uitslag van 14-25.

Het stond al snel 0-3 voor Alkmaar, dankzij een strafschop van David Dekker tussen de palen. Even later zette hij de stand op 0-6 toen hij vrij stond en onverwachts voor een drop-goal ging. Daarna kwam Spakenburg terug, al duurde het krap een half uur voordat ze hun kansen eens afmaakten. Het resultaat was een geconverteerde en een 7-6 voorsprong. Op slag van rust kwam Alkmaar weer op voorsprong, nadat winger Joost Tempelaars de bal naar voren kickte tot achter de goallijn. Spakenburg kreeg de bal niet onder controle maar Tempelaars wel. David Dekker coverteerde voor 7-13.

Een kwartier na rust liep Alkmaar verder uit naar 7-20. Uit een op Spakenburg gewonnen scrum werd Wytze Vader aangespeeld, die prompt met een schitterende break de tegenstanders aftroefde. Dekker converteerde weer. Alkmaar ging daarna regelmatig de fout in, maar Spakenburg benutte pas de laatste uit een serie strafschoppen door deze snel uit te spelen tot een geconverteerde try. Met 14-20 werd het echt spannend. Een strafschop leek lucht te gaan geven, maar die ging naast. In blessuretijd kreeg Alkmaar weer een strafschop en terwijl trainer King Bala vanaf de zijlijn stond te roepen dat Dekker de strafschop op de palen moest schieten, nam hij deze plots voor zichzelf en kwam verrassend langs de verraste Spakenburgers voor een try en 14-25.

Alkmaar Heren 1 gaat nu na 17 wedstrijden in de 2e Klasse Noord aan de leiding, maar de nummers 2 en 3 zullen waarschijnlijk weer voorbij komen na hun inhaalwedstrijden. Ook de nummer 4 is nog gevaarlijk.

Bekeken: 3183x