De politie heeft maandagavond na een gevaarlijke achtervolging door een Alkmaarse woonwijk een 34-jarige man uit Heiloo aangehouden met hulp van politiehond Loki. Nadien bleek dat hij onder invloed van drank en drugs te zijn en geen rijbewijs te hebben. De auto was gestolen.

De politie kreeg rond 20.40 uur een melding dat er een auto met twee verschillende kentekenplaten over de Rietdekkerstraat reed. Op de Scheepmakerstraat zagen agenten de man rijden en gaven een stopteken. De man gaf gas en de achtervolging werd ingezet. Andere eenheden snelden naar uitvalswegen van de wijk om hem daar te stoppen.

Op de Scheepmakerstraat schampte de vluchter een politieauto en een geparkeerde camper. Roekeloos en met hoge snelheid reed hij verder richting de Glazenierstraat, waar hij vermoedelijk bewust inreed op een politieauto. Hij ging er vervolgens te voet vandoor, maar stuitte op de Kanaaldijk op agenten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar toen diensthond Loki de man blaffend toesprak gaf hij zich gelijk over.

Op het bureau bleek dat de 34-jarige man uit Heiloo niet in het bezit was van een rijbewijs, onder invloed van zowel alcohol als drugs was en ook dat de auto van diefstal afkomstig was. Onderzocht wordt of hij daadwerkelijk doelbewust inreed op de agenten.

Pin It
Bekeken: 4545x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/