Op zaterdag 25 maart vindt de feestelijke overdracht plaats van Pop-eye/Velvet Music, dé muziekwinkel van Alkmaar. Met een hapje, een drankje en natuurlijk live muziek, wordt na 35 jaar afscheid genomen van voormalig eigenaar Gerard Baars en wordt de nieuwe baas Ron Bulters verwelkomd.

Een muziekzaak die na 35 jaar nog bestaat, ze zijn dun gezaaid, zeker de zaken die zich exclusief op cd’s, lp’s (nieuw en tweedehands) en DVD’s richten. Toch heeft Ron Bulters alle vertrouwen in de toekomst. “In 35 jaar heeft Gerard Baars een reputatie opgebouwd die enorm is. En aangezien ik dezelfde passie voor muziek heb, wil ik die reputatie alleen nog maar verder uitbouwen.”

Bulters erkent de verschuiving naar downloads en streaming, maar ook de herontdekking van vinyl: “Daar zit geen greintje nostalgie in, maar een behoefte aan een luisterervaring. Vinyl klinkt nu eenmaal warmer dan een cd, laat staan een download of een gestreamd nummer en ook de hoezen blijven ware kunstwerken. En een download kun je niet knuffelen.”

De toegevoegde waarde van Pop-eye/Velvet Music zit in de passie voor muziek. Dat was al zo bij Gerard, die klein begon maar al snel naar de Boterstraat verhuisde, en dat is niet anders bij Ron en collega Tim Jansen. “Bruce Springsteen zei ooit dat in een platenzaak iedereen je vriend is en dat klopt. We proberen altijd met iedereen over muziek te praten, tips te geven of te helpen bij zoektochten. Hoe leuk is het om mensen tevreden op een heel nieuw muziekspoor te zetten? Of om iemand de zaak uit te zien lopen met een album dat al jaren gezocht wordt?”

Wie de overdracht met Gerard en Ron wil vieren is welkom van 14.00 en 17.00 uur in de winkel aan de Boterstraat 10 in Alkmaar.

Foto v.l.n.r.: Ron. Tim en Gerard

Pin It
Bekeken: 5450x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/