De Alkmaarse rechtbank heeft Wesley W. (27) uit Alkmaar en Niels K. (43) uit Stompetoren veroordeeld tot zes en tien maanden celstraf, na hun strooptocht door Schermerhorn op 21 november 2016. Dit meldt het NHD. Voor W. zijn twee maanden voorwaardelijk als hij de reklassering in gaat. Zijn partner-in-crime moet daarbij € 2.300 boete betalen voor een lopende zaak rond hennepteelt, plus ruim € 8.000 vanwege de winst daaruit.

Stompetoren kon zich redelijk veilig wanen, inwoners lieten dikwijls hun deuren van het slot. Daar maakten W. en K. op 21 november volop misbruik van door woningen en schuren af te stropen. Dronken en stoned haalden ze fietsen, elektrisch gereedschap, betaalpassen en creditcards, computers, horloges en sieraden weg zonder ook maar ergens echt in te breken. Uiteindelijk werden ze ontdekt door iemand die op een afstandje nog de achterlichten van zijn fiets herkende. De politie hield hen niet veel later aan.

K. en W. zijn goede vrienden en zeer bekend met drank, drugs en ook de rechtbank. K. woont in Stompetoren, waar hij in zijn vorige woning betrapt was op hennepteelt. Deze zaak kwam dus ook voor. W. was in januari nog veroordeeld voor twee misdrijven.

Wesley en Niels hoorden zes en tien maanden tegen zich geëist, plus uitvoering van eerdere voorwaardelijke straffen. Wesley moest daarbij € 25.000 winst uit hennepteelt afdragen volgens het pluk-ze principe. Het duo gaf alle misdrijven toe, aldus het NHD, en kwamen er uiteindelijk lichter vanaf dan het OM verlangde. Overigens is de reden dat Wesley voor maar 8 mille geplukt wordt, dat hij twee handlangers had. Die nog moeten voorkomen.

Pin It
Bekeken: 4086x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/