De bewoners van een woning aan de Kanaalkade in Alkmaar werden vrijdagochtend ruw uit hun slaap gewekt door de brandweer. Er was melding gedaan van een woningbrand aan de Kanaalkade in Alkmaar, maar er werd niet open gedaan. Met een stormram werd daarom de deur geforceerd waarna de brandweer naar boven stormde, richting de brandhaard.

Ze kwamen echter ook een man tegen die verbaasd kwam kijken wat er allemaal aan de hand was en waar dat lawaai toch vandaan kwam. de man en een vrouw die ook in de woning aanwezig was zijn beiden naar buiten gestuurd waarna de brandweer de brand ging blussen.

Die bleek te zijn ontstaan door een kleine wietplantage met zo'n 20 planten in een van de slaapkamers. De brand was snel onder controle en de twee, een 37-jarige Alkmaarder en een 37-jarige vrouw uit Haarlem, zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel maar hoefden niet mee. Wel zijn ze aangehouden vanwege de gevaarlijke wietplantage en mochten ze mee met de politie. Zaterdag is de kwekerij geruimd.

Bekeken: 4994x