Op vrijdag 31 maart wordt een belangrijke stap gezet in de herbestemming van de Ringersfabriek. Om 16.00 uur gaat wethouder Kloos met de Ringerspartners een begin maken met het strippen van het gebouw, startende met de kunsstof gevelbekleding die er zo'n 35 jaar lang op heeft gezeten.

De Ringersfabriek is een begrip in Alkmaar. Gebouwd in 1920 en als fabriek in bedrijf tot 1973. Door zijn bijzondere architectuur en de prominente ligging aan het Noordhollandsch kanaal, was het decennialang een beeldbepalend icoon in de stad. De gevelplaten veranderden dat beeld en ook de bouw van de Noorder Arcade. Maar daar komt verandering in. De platen gaan er vanaf. Ook aan de binnenkant worden constructies verwijderd, die in de loop der tijd zijn aangebracht, om vervolgens de totale onderhoudsstaat vast te stellen.

BPD Ontwikkeling heeft de fabriek en omliggende gronden begin 2017 aangekocht en leidt nu de gehele gebiedsontwikkeling van het Ringerskwartier. De komende jaren verandert dit stadsdeel in een woongebied met als icoon de oude fabriek, met daarin de ‘Chocolate Experience’ een ‘pastry academy’, andere food-bedrijven, een hotel en appartementen. Voor het gebied wordt gestudeerd op een stedenbouwkundig plan met woonblokken.

Pin It
Bekeken: 3741x
https://ee.itk.ac.id/data/