Op 4 april opent de eerste solotentoonstelling van de 89-jarige Ger Luijt, ter ere van zijn 30-jarig jubileum als cursist bij Artiance in Alkmaar. De kunstschilder was praktisch sinds het eerste uur lid. Ook het centrum van creativiteit viert haar 30-jarig jubileum. De expositie bevat werken die Luijt over de jaren gemaakt heeft en wordt gehouden in de bibliotheek van Heiloo.

Tot op heden volgt Ger Luijt nog steeds schilderlessen bij docent beeldende kunst Jessica Keppel. Hij begon met aquarelleren, daarna met olieverf, en zijn werken evolueerden van impressionistisch naar meer realistisch. Hij schildert meestal Noord-Hollandse landschappen, waar zijn hart naar uit gaat. Fris blauwe luchten over de polders in alle jaargetijden. Boten, schaatsers, molens en sloten zijn daarin terugkerende onderwerpen, met als voorkeur op bestaande plekken in de Zaanstreek, waar hij vandaan komt.

Dat Ger Luijt was opgeleid elektrotechnisch tekenaar, heeft nog steeds invloed op zijn werkwijze: altijd eerst een nauwkeurige schets en daarna een goed plan om deze uit te werken.

De expositie is te zien tot en met 13 mei tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Westerweg 250 in Heiloo.

Pin It
Bekeken: 2913x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/