De gemeente Alkmaar geeft via hun Facebookpagina een waarschuwing af voor zakkenrollers. Er zijn de laatste tijd weer zakkenrollers actief dus er wordt opgeroepen om, zeker tijdens drukke evenementen, goed op te letten.

Er wordt vermeld dat het niet alleen om het rollen van een portemonnee gaat, maar dat er ook tassen worden weggenomen. Na de diefstal wordt er vaak gelijk gepind van de rekening van het slachtoffer. Dit betekent dat er is meegekeken door de daders bij een eerdere pintransactie.

Er volgen ook nog enkele tips. De gemeente roept op om uw waardevolle spullen goed in de gaten te houden. Tassen in uw winkelwagen achterlaten is niet handig, evenmin is het niet handig om uw portemonnee in uw achterzak te bewaren. Neem niet veel geld mee over straat wees alert bij een pintransactie. Uw pincode kunt u beter niet bij uw pinpas bewaren.

Indien u toch slachtoffer wordt van zakkenrollerij adviseert de gemeente het signalement van de mogelijke dader te onthouden en aangifte bij de politie te doen. Dit kan via 0900-8844.

Pin It
Bekeken: 4097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/