Op zondag 2 april gaan 75 leden, waaronder veel jeugdleden van de Alkmaarse kanovereniging Odysseus samen met het waterschap het zwerfvuil in de Alkmaarse grachten opruimen.

We genieten allemaal graag van water, en het liefst van schoon water. Het vieze rioolwater stroomt gelukkig niet meer zoals vroeger de gracht in. Maar gaat nu via rioleringen naar zuiveringsinstallaties van het waterschap. Daar wordt het water schoongemaakt voordat het weer in de sloot terechtkomt. Helaas belandt er nog wel veel zwerfvuil in de grachten en sloten.

Als dank voor de medewerking krijgt de kanovereniging van het waterschap een aantal jeugdkano's. Daarmee krijgen Alkmaarse schoolklassen deze zomer les over de kano-sport én over het belang van schoon water. Het geld voor deze kano's ontbrak na een grote brand eind 2013 die het hele clubgebouw in de as legde, de kano's zijn dus heel welkom. De schoonmaakactie van de Alkmaarse grachten vormt de start van een waterschapscampagne waarin we deze zomer aandacht vragen voor het belang (en het plezier) van schoon water.

Pin It
Bekeken: 3481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/