Zondag werd het raadhuis van Grootschermer feestelijk geopend. Het pittoreske gebouwtje uit 1969 gaat verhuurd worden voor vergaderingen en als trouwlocatie. Vanaf 1 mei tot 30 september kunnen belangstellenden, iedere zaterdagmiddag, komen kijken.

Het raadhuis is een rijksmonument. In 2015, na de fusie met Alkmaar, is het leeg komen te staan en besloot de gemeente Alkmaar het intern te restaureren. Tijdens de restauratie werd een uniek stukje vloer ontdekt, het zogenaamde "blotevoetenmarmer". Dit is een schildertechniek waarmee een afdruk in de planken verkregen wordt. Het effect wordt verkregen door eertst een lichte verf te gebruiken op de planken waarna een donkere bovenlaag wordt aangebracht waar men kinderen doorheen liet lopen. Vandaar de benaming "blotevoetenmarmer". De planken zijn bewerkt met een transparante laklaag zodat men de voetjes zichtbaar kon houden.

Vrijdag kwam de schilder nog voor de finishing touch, werden de opgravingen opgepoetst en de laatste spullen geïnstalleerd, zo is te lezen op de Facebookpagina van stichting raadhuis Grootschermer. Zondag was het feest. Eregast Aad Kosto, oud-staatssecretaris en minister van justitie verrichte de opening. Hij heeft 25 jaar in de burgemeesterswoning van Grootschermer gewoond. Hij sprak de belangstellenden toe. Bob Kiel, voorzitter van de Stichting raadhuis Grootschermer gaf een rondleiding en de kinderen van de W.J. Driessenschool exposeerden prachtige kunstwerken in de kerk.

Pin It
Bekeken: 4109x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/