Naar aanleiding van gepleegde woninginbraken verricht de politie altijd een buurtonderzoek om meer informatie te vergaren. Dit houdt in dat zij langs buurtbewoners gaan om te informeren of zij iets gezien of gehoord hebben. Van juli tot en met oktober 2016 is er een pilot gedraaid om buurtonderzoeken tevens weg te zetten in de WhatsApp Buurtpreventie groepen. Na evaluatie hiervan is dit weekend begonnen met de doorstart van een vernieuwde versie.

De grote opkomst van WhatsApp Buurtpreventiegroepen levert de politie de mogelijkheid meer mensen te bereiken en te waarschuwen. De politie neemt in beginsel geen deel aan WhatsApp buurtpreventiegroepen. Het blijft van belang dat burgers melden via de geijkte wegen 112 en 0900-8844. Reden hiervoor is dat de meldkamer inzichtelijk heeft via GPS welke rijdende eenheid vrij is van meldingen en het dichtst in de buurt is. De meldkamer kan op deze wijze de politie eenheden strategisch inzetten.

Deelname van de politie aan een WhatsApp Buurtpreventiegroep wekt de suggestie dat de politie 24/7 meeleest in de berichtgevingen die gedaan worden in de groep. Dit willen wij voorkomen. Het blijft een burgerinitiatief en is bedoeld om gezamenlijk de buurt veiliger en leefbaarder te maken. Daarom is er intensief contact met de beheerders van de groepen die zorgen dat de berichtgeving van de politie wordt doorgezet. 

Via de Facebookpagina van politie Alkmaar wordt iedereen opgeroepen om zich aan te sluiten bij de buurtpreventie WhatsApp van uw buurt. 

 

 

Pin It
Bekeken: 3557x
https://ee.itk.ac.id/data/