Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Afgelopen zondag zijn 75 leden van de Alkmaarse kanovereniging Odysseus, waaronder veel jeugdleden samen met waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier het water opgegaan om het zwerfvuil in de Alkmaarse grachten op te ruimen. Mediapartner NH volgde ze met een camera.

Het vieze rioolwater stroomt tegenwoordig gelukkig niet meer de gracht in maar gaat via rioleringen naar de zuiveringsinstallaties van het waterschap. Daar wordt het water schoongemaakt voordat het weer in de sloot terechtkomt. Helaas belandt er nog wel veel zwerfvuil in de grachten en sloten, maar vanaf het water kunnen ook plaatsen beriekt worden die vanaf de kant moeilijk bereikbaar zijn.

Als dank voor hun medewerking krijgt de kanovereniging van het waterschap een aantal jeugdkano's. Daarmee krijgen Alkmaarse schoolklassen deze zomer les over de kano-sport én over het belang van schoon water.  De schoonmaakactie van de Alkmaarse grachten vormt de start van een waterschapscampagne waarin we deze zomer aandacht vragen voor het belang en het plezier van schoon water.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl