Zaterdagavond was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de waterpolodames van DAW en dus ook de laatste kans om het thuisvoordeel eens met een goed resultaat af te ronden. Dit lukte echter niet; tegenstander ZVL4 ging met een 3-5 winst terug naar Leiden.

De wedstrijd werd na een 0-1 achterstand, via een strafworp, weer de goede kant op gedraaid door twee maal de straftijd van een tegenspeelster te benutten. In het tweede kwart wist ZVL4 echter vier keer het net te vinden, waarvan twee maal met een “man meer” en ook nog een lucky goal (2-5).

In de resterende twee kwarten wisten de DAW-dames de tegenstander het scoren te beletten, ondanks vier uitsluitingen. Helaas zorgde dit goede verdedigende werk ervoor dat de aanval soms juist haperde. Er werd zodoende maar een keer gescoord uit een van de twee “man meers”. De uitslag werd zo 3-5. Toch was de wedstrijd het aanzien waard, want er werd van beide kanten goed en fair polo gespeeld. De drie doelpunten van DAW-zijde waren voor Saskia Kansen (2x) en Diane van Schaik.

Aanstaande weekend is de laatste, redelijk goede kans om punten te scoren, tegen en in Rotterdam. Maar aangezien DAW niet meer van de voorlaatste plek in de 2e Bondsklasse A af kan komen, gaat het vooral om de eer.

Pin It
Bekeken: 3111x
https://ee.itk.ac.id/data/