Woensdag zijn twee minderjarige jongens aangehouden vanwege het beledigen van twee politieagenten. De aanhouding ging niet helemaal vlekkeloos; een van de twee wist zelfs tijdelijk te ontkomen, geboeid en wel.

De agenten waren opgeroepen omdat er twee jongens voor het Van der Meij College hingen. De schoolleiding had hier geen goed gevoel bij en schakelde de politie in. Toen de agenten de jongens aanspraken, kregen ze beledigingen naar het hoofd geslingerd. Hierop werden zij aangehouden.

Dit ging echter niet zonder worsteling. De twee verzetten zich tegen hun aanhouding. Daarbij wist een van de jongens, geboeid en wel, weer uit de politieauto te ontsnappen. Hij is later opnieuw opgepakt, nog altijd met de boeien om. Het duo is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. De zaak is in behandeling bij de recherche.

Een volger van Politie Alkmaar op Facebook heeft een korte video geplaatst van een van de aanhoudingen, waaruit blijkt dat het incident bij het Van der Meij College plaatsvond. De politie vermeldde dit niet. En het lijkt of de mobiele telefoon van de verdachte wordt gejat, terwijl hij met de agenten worstelt.

Pin It
Bekeken: 3087x
https://ee.itk.ac.id/data/