De speciale blauwe loper gaat op dinsdag 11 april uit bij Theater De Vest voor een voorpremière van de tv-show Marathon tegen kanker, die op 17 mei op het Waagplein in Alkmaar wordt opgenomen. Presentatrice Caroline Tensen zal onder andere (inter)nationale sterren onthullen die acte de présence zullen geven. Ook zal ze mensen inspireren zelf marathonacties op te zetten.

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen kent dan ook wel een geliefde, vriend of collega met deze ziekte. De marathonacties voor KWF Kankerbestrijding zijn een metafoor voor kankeronderzoek. Het is een lange weg met een duidelijk einddoel: de dag dat niemand meer sterft aan kanker.

Drie indrukwekkende marathonacties finishen live tijdens de show op 17 mei. Eén van deze acties is die van modeontwerpster Olcay Gulsen. Zij gaat 40 km fietsen, 10 km hardlopen en 1,5 km zwemmen. Ook wordt er een wandelmarathon van 42 km gelopen, langs de mooiste plekjes in Alkmaar met als eindpunt het Waagplein. Iedereen kan meedoen met deze marathons. Je kunt ook je eigen marathonactie starten. Daarbij gaat het vooral om de uitdaging die je aangaat voor je dierbare(n) met kanker. Alles kan, van dansen of darten tot cupcakes bakken.

Kijk op marathontegenkanker.nl voor meer informatie. Belanghebbenden en bewoners rond het Waagplein worden per brief apart geïnformeerd over het evenement.

Pin It
Bekeken: 3811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/