“Het kwam als een complete verrassing, maar het winnen van zilver op de Dutch Beer Challenge geeft een enorme boost aan het vertrouwen dat we op de goede weg zijn”. Aan het woord is Alkmaarder Daan Visser, die met mede-eigenaar Tim Odeh sinds augustus keihard werkt om Brouwerij 1573 op de kaart te zetten. Dat dit nu al beloond wordt met zilver op 's lands meest prestigieuze biercompetitie, had hij niet durven dromen.

Een 32-koppige vakjury uit binnen- en buitenland heeft bijna 300 bieren in 21 verschillende categorieën blind gekeurd. Woensdagavond werden de winnaars bekend gemaakt, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam. De Alkmaarse Brouwerij 1573 won met het bier 'Pinksterdrie' zilver in de categorie Zwaar Blond.

De oprichters van Brouwerij 1573 zijn al jaren fervente hobbybrouwers. Zelf bier brouwen in de keuken, recepten testen en zoveel mogelijk mensen laten proeven, dat is waar ze gelukkig van werden. In augustus hakten ze de knoop door en besloten er volledig voor te gaan. Het bier wordt vooralsnog gebrouwen bij de Noord-Hollandse Brouwerij in Uitgeest en Berging Brouwerij in Purmerend, maar er zijn vergevorderde plannen voor een eigen brouwerij in de Alkmaarse binnenstad. (foto's: Facebook Brouwerij 1573)

Bekeken: 4111x