Op 13, 14 en 15 april presenteert Horizon Musicalproducties de beroemde musical Chess van Tim Rice, met een mix van klassieke en popmuziek van Abba-sterren Benny Andersson en Björn Ulvaeus.

Rice liet zich inspireren door het bloedstollende WK Schaken in 1972 in IJsland, een strijd tussen de legendarische Rus Boris Spasski en de excentrieke Amerikaan Bobby Fischer. Op de achtergrond woedde de Koude Oorlog, waarin dergelijke evenementen omgeven waren door propaganda. De musical is voor het eerst in 1984 opgevoerd, met Murray Head als een van de hoofdrolspelers.

Chess gaat over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistent van Anatoly's Amerikaanse opponent Freddy. Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan. Anatoly neemt dan een beslissing die voor alle partijen verregaande gevolgen heeft.

De voorstellingen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag om 20:15 uur. Op zaterdag is er ook een matinee om 14:30 uur. De kaartverkoop loopt via theatergroephorizon.nl.

Pin It
Bekeken: 3428x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/