Vrijdagochtend is er een nieuwe mijlpaal bereikt in de aanleg van het warmtenet van Alkmaar. Door de Hoornsevaart te kruisen komt groene warmte voor bedrijven op Overstad binnen handbereik. Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast: “Voor Alkmaar is dit van grote betekenis, omdat we dankzij het warmtenet een forse CO2-reductie bereiken. Zo komen we een stap dichter bij de doelen die wij hebben gesteld in het duurzaamheidsprogramma 2016-2020.”

HVC is in gesprek met bedrijven op Overstad die aangesloten kunnen worden. Poppodium Victorie is al aan boord en dat levert 53 ton per jaar aan CO2-reductie op, gelijk aan 14 auto’s die elk 25.000 km per jaar rijden.

Voor aanleg van de warmteleidingen is een deel van de Hoornsevaart afgezet met damwanden en leeggepompt. Een technisch hoogstandje omdat er veel kabels en leidingen liggen, zoals hoogspanning en riolering, waar omheen gewerkt moet worden. Tevens moet de waterkering intact blijven. Tegelijkertijd is PWN bezig waterleidingen en reconstructiewerkzaamheden in Overstad en de Rekerbuurt, zodat overlast en kosten zoveel mogelijk worden beperkt. De werkzaamheden duren tot 26 april, met Koningsdag is de Hoornsevaart weer open voor vaarverkeer.

Op 8 maart ondertekende de gemeente Alkmaar de Green Deal ‘aardgasloze wijken’. Alkmaar heeft een voortrekkersrol en wil een aardgasloze (bestaande) wijk realiseren. De gemeente onderzoekt samen met HVC welke wijk en welke gebouwen aangesloten kunnen worden op het warmtenet. Ook bij het Geert Groteplein in Overdie verlopen de werkzaamheden voorspoedig. In januari werd Heerhugowaard al bereikt.

Pin It
Bekeken: 3770x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/