Alkmaarse vogelliefhebbers zijn zich rot geschrokken. Boeren hebben tijdens het broedseizoen mest gestrooid in de Oudorperhout, over de nesten van beschermde weidevogels. En die overtreding is door een omstander gefilmd, zo meldt onze mediapartner NH.

Afgelopen zaterdagochtend zijn de video's gemaakt, duidelijk te zien is dat een boer mest uitrijdt in de Oudorperhout. Later die dag trekt een andere boer de grond vlak met een sleephek. Volgens Hans Schouten van Stichting Oudorperhout houden beiden geen rekening met de daar broedende kieviten. "Er zaten hier drie kievitsnesten. Zaterdag was ik hier voor een rondleiding en toen was er nog één nest, zonder eieren". Op het weiland is de mest goed te zien. De kieviten, maar ook grutto's, lopen nu tussen de poep.

Schouten: "Het is volgens de flora- en faunawet verboden om tijdens het broedseizoen nesten te verstoren. Deze boeren pachten de grond van de gemeente Alkmaar. Ik ben benieuwd wat die hier van vinden." In een reactie aan NH Nieuws laat de gemeente weten dat ze contact hebben opgenomen met de betreffende pachters. Die ontkennen dat er nesten vernield zijn. "Als er nesten zijn, dan nemen ze maatregelen door er stokken bij te plaatsen. Wij houden onze pachters aan de natuurbeschermingswet", stelt een voorlichtster.

Pin It
Bekeken: 3883x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/