De kaartverkoop van Kaeskoppenstad 2017 is gestart. Dit jaar vindt dit historische evenement plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Deze editie heeft een gouden randje vanwege het 10-jarig bestaan en heeft dan ook een jubileumact. Online early-bird kaarten kosten € 3, de normale € 4. En wie vooraf bestelt hoeft straks niet in de rij bij de grote Roode Toren op de Mient te staan.

De ingang van Kaeskoppenstad 2017 is op de Voordam, de uitgang is op de Platte Stenenbrug. Eenmaal binnen loop al snel tegen jubileumact op: Haeringhen ende Wallevisch. Op de kade moet je walvisvlees ontwijken, zie je het vissershuis en ook de uitvarende walvisvaarders, terwijl hun vrouwen op de kade hen in diep verdriet uitzwaaien. Deze act is tot stand gekomen in samenwerking met Museum Het Houten Huis en Midwinterfeest De Rijp. Daarna volgen natuurlijk nog veel meer acts die de 16e eeuw tot leven wekken.

Wil je Kaeskoppenstad en jezelf of iemand anders een jubileumcadeau geven? Als Kameraad ontvang je voor € 15,73 per jaar telkens twee toegangskaartjes en het bijzondere boek Kaeskopkronkels van Jan Roobeek: 200 pagina’s met verhalen en prachtige prenten over Kaeskoppen. Meer info vind je op kaeskoppenstad.nl.

Pin It
Bekeken: 3737x
https://ee.itk.ac.id/data/