In Nederland zijn ieder jaar ongeveer 70.000 kinderen betrokken bij de (echt)scheiding van hun ouders. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, die vaak met veel verdriet en onzekerheid gepaard gaat. Veel kinderen kunnen dit niet of onvoldoende verwerken. Met als gevolg dat een groot aantal van hen in een later stadium in de problemen komt.

Stichting jonge helden is in het leven geroepen om kinderen te helpen die in het gezin te maken krijgen met ernstige of chronische ziekte, overlijden en ook met echtscheiding. De programma's die zij aanbieden vinden plaats op school. Thuis staat alles onder druk en school is een veilige en vertrouwde omgeving waar alles hetzelfde blijft als de thuissituatie op zijn kop staat.  

De Alkmaarse Dorine Dokter, contactcoach van deze regio vertelt; "Mijn collega en ik hebben vanaf het laatste kwartaal 2016 al 8 groepen gedraaid op Alkmaarse scholen, hiervoor hadden we 48 aanmeldingen". Het programma werkt uitstekend; "Kinderen voelen zich naderhand minder alleen, minder verdrietig, minder boos en opgelucht. Ze zijn blijer met zichzelf en hun leven. Ook het leren en concentreren op school gaat beter. Scheidingskinderen hebben na het programma aanzienlijk minder last van loyaliteitsconflicten en weten beter wat te doen bij problemen".

Stichting Jonge Helden zal, na het familiehuis, het tweede goede doel zijn van de Alkmaar City Swim, die plaatsvindt op zaterdag 1 july 2017. Het eerste doel is overigens het familiehuis. Dorine is naast contactcoach voor Jonge Helden, ook nog kindbehartiger (www.kindbehartiger.nl), waarbij zij tijdens een scheiding opkomt voor het zegje van het kind. Zij benadrukt dat Jonge Helden ook uw steun hard nodig heeft. Voor meer informatie hierover verwijst zij naar de website www.stichtingjongehelden.nl

 

Pin It
Bekeken: 3804x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/