In de nacht van dinsdag 11 april op woensdag 12 april zijn er filmopnames gemaakt bij Poldermolen M in Zuidschermer voor het tweede seizoen van de succesvolle BNN-VARA TV-serie “Hollands Hoop”. Ook in het eerste seizoen speelde deze molen, die eigendom is van de Schermer Molens Stichting, als nachtclub “De Woeste Wieken” een belangrijke rol in de serie.

De serie gaat om Fokke Augustinus, een forensisch psychiater, die na een burn-out thuis komt te zitten. Na het overlijden van zijn vervreemde vader erft hij diens boerderij. Fokke besluit om met zijn vrouw Machteld en hun drie kinderen te verhuizen naar het Groningse platteland. Eenmaal daar aangekomen ontdekt hij dat deze boerderij, genaamd "Hollands Hoop", een wietplantage is die onderdeel uitmaakt van een nog veel groter drugsimperium. Fokke wordt steeds meer opgeslokt door de duistere activiteiten die op de boerderij plaatsvinden, waardoor hij langzaam zijn ethisch besef verliest.

“Hollands Hoop” met acteurs als Kim van Kooten, Marcel Hensema en Martijn Lakemeier werd bekroond met een Gouden Kalf. De eerste aflevering van het tweede seizoen is te zien op 8 oktober 2017. (Foto: Dick Jan Braay)

Pin It
Bekeken: 5378x
https://ee.itk.ac.id/data/