Per januari wordt in de gemeente Alkmaar hondenbelasting geheven. Voor inwoners van de voormalige gemeenten Graft-De Rijp en Schermer is hondenbelasting nieuw. Het tarief is vastgesteld op € 50,- per hond (was € 66,75). De gemeente heeft gebieden aangewezen waar de hondenbelastingplicht geldt. Dit zijn tevens de gebieden waar voorzieningen kunnen worden getroffen voor honden of om hondenoverlast tegen te gaan. Blindengeleidenhonden en andere hulphonden zijn vrijgesteld van de belastingplicht.

Baasjes dienen zelf aangifte te doen. Dit kan via cocensus.nl/alkmaar maar ook door 14072 te bellen. Wie al betaalt, krijgt automatisch een belastingaanslag voor 2017. In de gemeentelijke “Verordening op de heffing en invordering hondenbelasting” staat wie hondenbelasting moet betalen. Voor de verordening en kaartjes met hondenbelasting-gebieden, ga naar alkmaar.nl/honden.

Vanaf 1 januari is de verplichting om een hondenpenning te dragen vervallen. Er wordt huis-aan-huis gecontroleerd of u belasting voor uw hond betaalt door huis-aan-huis controles.

De inkomsten van de hondenbelasting worden besteed aan voorzieningen voor honden, zoals losloopgebieden, hondentrimbanen, poepzuigers en zogeheten ‘hondenhaltes’; afvalbakken met dispensers met biologisch afbreekbare poepzakjes. Wie ideeën heeft voor een voorziening of maatregel, kan dit doorgeven via verbeterdebuurt.nl of 14072.

Pin It
Bekeken: 4650x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/