In november en december vond in Nederland een reeks diefstallen plaats waar vermoedelijk een bende achter zit. Bij de politie bekende diefstallen vonden plaats in hotels te Alkmaar, Breukelen, Rotterdam en Den Haag. De daders wachten geduldig op hun kans, veelal in de eetzaal tijdens het ontbijt, en slaan direct toe wanneer deze zich voordoet. De buit bestaat uit telefoons en tassen met laptops of andere zaken zoals portemonnees. De politie heeft bewakingsbeelden gekregen.

In het Amrath-hotel aan de Geestersingel in Alkmaar liep een vrouw even naar het ontbijtbuffet en toen ze terug bij haar tafel kwam, was haar tas al verdwenen. Twee mannen klaarden hier de klus. Eén is verkenner en hij schakelt de ander in om de tas te stelen. 

Bij het Van der Valkhotel in Breukelen werd precies hetzelfde gehandeld. In het Rotterdamse Hilton waren twee vrouwen verkenners. Eén van hen ging met een mannelijke handlanger naast het slachtoffer zitten en ze haalden met een paar vlugge bewegingen de zakken leeg van de jas die hij op een stoel had gelegd. Hetzelfde drietal was diezelfde dag ook actief in de lobby van het Rotterdamse Intell-hotel. Vanuit het Haagse Hilton kwamen beelden van een man met rugtas. Eerst had hij zijn jas nog aan, daarna had hij die voor zich met eronder vermoedelijk de laptop die hij net had gestolen in de eetzaal tijdens het ontbijt.

Wie één of meerdere verdachten op de bewakingsbeelden (her)kent, of zelf slachtoffer was maar dit nog niet heeft gemeld, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

De beelden zijn te zien op opsporingverzocht.avrotros.nl.

Pin It
Bekeken: 4261x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/