Terwijl de gemeente Alkmaar en Adap!/Red de Hout elkaar in de haren vliegen over de mógelijke plannen voor een nieuw ziekenhuis, presenteerde Noordwest Ziekenhuizen donderdagavond tijdens een besloten bijeenkomst de eerste concrete plannen aan omwonenden.

Het oppervlakte dat het ziekenhuis denkt nodig te hebben om op te starten met de bouw is ruim 2000 vierkante meter minder groot dan door de gemeente beschikbaar wordt gesteld. Het gaat om 5900 vierkante meter waarvan de invuling van een forse 4300 meter op een later tijdstip bepaald worden, het gaat dan om een gebied dat gebruikt wordt voor groen en ontsluiting. Verticaal wordt het nieuwe complex langs de randen niet hoger dan vijf bouwlagen, pas in de laatste fase staan gebouwen van zeven verdiepingen gepland.

Deze zijn echter zo gepland dat ze 'niet zichtbaar' zouden moeten zijn.. Wanneer alle plannen in 2035 gerealiseerd zijn zal het ziekenhuis 30 procent minder bebouwing kennen dan nu het geval is. Het monumentale Westerlicht zal worden opgeknapt en wordt ingezet als kantoren en voor opleidingsdoeleinden. De vleugel aan de kant van de Westerweg wordt gesloopt omdat ambulances en eerste hulp verkeer in de toekomst via de Prinses Julianalaan aanrijden naar de spoedeisende hulp die van de Metiusgracht verhuist naar de eerste fase van de nieuwbouw. (afbeelding: Noordwest Ziekenhuis)

Pin It
Bekeken: 4720x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/