Alkmaar Centraal

Caroline Tensen opent dinsdag 2 mei om 19.00 uur de allereerste avondkaasmarkt. Dit doet zij samen met Olcay Gulsen, Bibian Mentel en Evelien de Bruijn op uitnodiging van wethouder Victor Kloos. De avondkaasmarkt staat in het teken van de KWF Marathon tegen kanker, die op 17 mei vanuit Amsterdam naar het Waagplein zal gaan, alwaar live uitgezonden zal worden.

Met de wandelmarathon zamelt KWF Kankerbestrijding geld in voor onderzoek naar kanker. De dag van de actie zal worden gevuld met sportieve en culturele activiteiten. Vele marathonacties zijn heel speciaal. Zo zwemt modeontwerpster Olcay Gulsen als boegbeeld van de triathlon 1,5 kilometer door de Alkmaarse grachten, ondanks dat ze weinig zwemervaring heeft. Daarnaast fietst zij 40km en loopt 10km hard. Ze traint er nu keihard voor. Paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel heeft een beenprothese en zal meedoen aan de wandelmarathon.

Wethouder evenementen en kaas Kloos: “Ik ben bijzonder trots dat Alkmaar gastheer is van Marathon tegen kanker en dat Caroline Tensen samen met de boegbeelden van het evenement op 2 mei kennis komen maken met de Alkmaarse Kaasmarkt.”

Evelien de Bruijn, een van de dj’s van NPO Radio2, verzorgt de verslaglegging op 17 mei in de marathonuitzending van Radio2. ’s Avonds vindt een grote live tv-show plaats vanaf het Waagplein met optredens van bekende artiesten zoals Nick & Simon en O'G3NE. De live tv-show wordt gepresenteerd door Caroline Tensen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl