Alkmaar Centraal

Stadswerk072 heeft 's nachts de bende van Koningsdag opgeruimd, zodat de Alkmaarse binnenstad op vrijdag weer netjes is. Vooral met de kaasmarkt wel zo fijn. Maar de grachten, dat is een ander verhaal en daarom werd vrijdag SUP it UP gehouden. Twintig supboarders en hun back-up vertrokken 'the day after' om 11:00 uur vanaf de Turfmarkt om het zwerfafval uit de grachten op te vissen. Vanaf de kant werd volop waardering uitgesproken voor de opruimactie.

Nanda van de Ham van El Kombi Sup: "Altijd als ik op het water ben, zie ik zoveel afval drijven. Het voelt niet goed om dat te laten liggen. Zo ben ik op het idee gekomen van SUP it UP". Een paar maanden geleden benaderde zij de gemeente Alkmaar om het idee concreet te maken en naar een hoger plan te tillen. "Zodoende kwam ik in contact met Stadswerk072. Zij waren direct enthousiast over een samenwerking". Het balletje ging rollen en ook Actief Talent haakte aan. "Het is te gek dat zij met ons meevaren zodat wij het opgeviste zwerfafval bij hen in de boot kunnen doen als de bakjes op de boards vol zijn."

De groep supboarders trok veel bekijks terwijl zij door de Alkmaarse grachten peddelden en toeschouwers spraken vanaf de kant hun waardering uit voor het initiatief. "Het is natuurlijk altijd leuk als mensen zo reageren. Maar nog veel belangrijker vind ik dat we op deze manier aandacht vestigen op het zwerfvuil in de grachten", aldus de enthousiaste Nanda. Terug bij de Turfmarkt werden de eerste volle afvalzakken op de kade getild. Deze werden later afgevoerd. En terwijl een deel van de vrijwilligers ermee stopte, ging Nanda weer haar supboard op voor nog een rondje.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl