Op zondag 7 mei vond in de Triffishal in Sportcomplex de Meent de derde en laatste regionale plaatsingswedstrijd voor de landelijke finales plaats. Deze finale zal zijn tijdens het grote evenement Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam op 17 en 18 juni. Springers van verenigingen uit West en Midden Nederland lieten hier in de C, D en E klasse hun oefeningen zien. Maar liefst 26 CDE springers van Triffis lukte het zich te plaatsten voor de landelijke finale. De triffis-springers wisten op deze 3e plaatsingswedstrijd maar liefst 4 keer goud, 8 keer zilver en 6 keer brons te behalen.

In de E klasse zorgde het jong talent van Triffis voor een Triffis podium op deze derde plaatsingswedstrijd. Het goud ging naar Tessa van Mullekom, zilver was er voor Sterre Bakker en brons was er voor Samuel Musters. Samuel zal in Ahoy als synchroonkoppel met Tessa zijn opwachting maken. In de klasse D pupillen sprong Lina Uljee de sterren van de hemel en mocht op hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Zij en clubgenote Daphne de Groot die het brons pakte, zijn hiermee ook al zeker van plaatsing voor de landelijke finale.

Bij de D jeugd meisjes behaalde Jara van Graafeiland overtuigend goud. Indy Metzelaar belandde in deze klasse net buiten het podium op de 4e plaats maar behaalde wel genoeg punten om een ticket voor de landelijke finale te bemachtigen. Finn van Veldhuisen sprong naar het goud bij de D jeugd jongens. Zijn synchroonmaatje Julian Bakker werd tweede. Allebei mogen ze hard gaan trainen voor Ahoy. In de D junior gemengd sprong Dymphy Jolen naar het goud en greep hiermee een finaleticket. Ook Annemoon Schermerhorn liet mooie oefeningen zien en sleepte als vierde een finaleticket binnen. 

In de C klasse sprong de 8- jarige Thalissa Wijkstra voor het eerst een dubbele salto in haar oefening. Met deze oefening wist ze voor de derde keer op rij het goud te veroveren in de klasse C pupillen. De C jeugd meisjes werd gewonnen door Elianne van Heerde die keurige oefeningen liet zien. Op de tweede plaats eindigde de sterk springende Madelief Wijkstra, zij mogen beide naar Ahoy. 

Bij de C junior meisjes sprong Kirsten Dijkstra wederom naar het goud en bemachtigde hiermee een felbegeerd ticket. 

 

Bekeken: 3890x