De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er om mensen die hulp nodig hebben zo veel mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Inwoners kloppen bij de gemeente aan als ze hulp of ondersteuning nodig hebben. Iedere zorgvraag is anders en daarom past een standaardoplossing niet altijd. Er bestaan allemaal regels,maar gezond verstand helpt enorm om tot een passende oplossing te komen.

Gemeente Alkmaar heeft daarom schrijver Richard Engelfriet gevraagd een Alkmaarse versie te maken van zijn boek ‘Zo simpel kan het zijn’. In het boekje staat beschreven hoe we in Alkmaar met gezond verstand tot slimme oplossingen komen voor hulpvragen van onze inwoners. Het beschrijft praktijkvoorbeelden van WMO consulenten en andere mensen uit het veld laten zien hoe ingewikkelde vragen eenvoudig zijn opgelost. "Het boekje is géén beleidsnota of voorgeschreven wet, maar vooral een handvat om soms lastige WMO praktijk te lijf te gaan." geeft Richard Engelfriet aan.

Wethouder van de Ven houdt, net als Richard Engelfriet van simpele dingen. "Simpel is vooral hoe je met gezond verstand mensen kunt helpen. Simpele oplossingen zijn vaak verdraaid lastig om te bedenken. Dit boekje kan iedereen op weg helpen. Ik hoop dat ook dat de voorbeelden uit dit boekje inspireren om anders tegen dingen aan te kijken dan je misschien gewend was. En om te denken in oplossingen." Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de balie in het Stadskantoor of in het Slimste Huis.

Pin It
Bekeken: 3558x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/