Woensdag 17 mei a.s. zal een thriathlon en wandelmarathon worden gehouden , met als motto: Marathon tegen kanker. De wandelmarathon start in Amsterdam en zal ook via de dorpen De Rijp, Graft en Noordeinde
gaan en via Grootschermer in Alkmaar eindigen. Daar vindt dan een groots spektakel plaats op het Waagplein dat op NPO1 wordt uitgezonden om 21.20u.

De aankomsttijd van de wandelmarathon in Noordeinde zal omstreeks 18.00 uur zijn. Het KWF heeft ons gevraagd de wandelaars een mooie ontvangst te geven en iets speciaals te doen. Daarvan worden dan ook televisie-opnamen gemaakt. Het wordt een emotionele tocht, geleid door Bibian Mentel, Paralympics snowboardkampioene, bij wie voor de achtste keer kanker is geconstateerd. Veel deelnemers hebben kanker en zijn ongeneeslijk ziek.
In Noordeinde zal het programma als volgt zijn; bij de brug aan het begin van Noordeinde staan kinderen uit het dorp klaar om de wandelaars welkom te heten met bloemen, dus ter hoogte van Elly Blaauw. Dit is opgenomen in het draaiboek van het KWF. Voor de Vermaning wordt muziek ten gehore gebracht door Tycho van Poelgeest en Henk van Hemert (uit Grootschermer) die ook speelden bij het huwelijk van een jonge deelneemster aan de wandeltocht die nu ongeneeslijk ziek is. Ook daar worden televisie-opnamen gemaakt, het zal een emotioneel hoogtepunt in de wandeltocht zijn, en het meisje dat het betreft weet nu nog niet dat dit gaat gebeuren. Tycho en Henk zijn het nummer nu hard aan het instuderen! Mogelijk wordt de wandelstoet uitgeleide gedaan door live muziek ter hoogte van De Kleine Haag. Elke inwoner kan iets doen om te zorgen voor een feestelijke ontvangst en doorkomst door Noordeinde.

Er wordt dan ook aan de bewoners gevraagd om aan elk huis de vlag uit te hangen, het zou mooi zijn als ieder huis een bloembak neerzet met bijv. eenjarigen of emmers/vazen gevuld met bloemen (zuring, veel fluitekruid, tulpen en pioenen). Het zou ook leuk zijn als mensen op een tuintafel flessen met koud water klaar en deze uitdelen.

Kortom, laten we met elkaar de wandelaars een warm ontvangst geven door allemaal aan de weg te
gaan staan en de deelnemers zo te begroeten. Vanaf 11 uur op 17 mei vragen wij hulp in de Vermaning om kleine boeketjes te maken, ballonnen op te blazen en medewerking om de bruggen te versieren. Meer suggesties zijn van harte welkom. De kerk staat vanaf 11 uur open!

Bekeken: 4713x