Afgelopen zaterdag is de Alkmaarse architect Piet Tauber overleden. Tauber is vooral bekend geworden door zijn ontwerpen van een groot aantal raadhuizen in Nederland, maar hij ontwierp ook publieke gebouwen zoals bibliotheken en Rijksarchiefgebouwen.

In Alkmaar is bijvoorbeeld de 'Telefooncentrale' aan de Koelmalaan van zijn hand. Ook het inmiddels gesloopte Gerechtsgebouw aan de Geestersingel en de voormalige ABN AMRO bank op de hoek van de Voordam en de Zijdam waren echte 'Taubers'.

Zijn ontwerpen verschillen op het eerste gezicht zeer van elkaar, omdat ze het resultaat zijn van factoren die bij iedere opgave (‘opdracht’, zou Tauber zeggen) anders waren. Ook de kanselarij van de Nederlandse ambassade in Washington DC is van zijn hand en daarmee sleepte hij een prachtige recensie van de Washington Post in de wacht. Piet Tauber is 90 jaar geworden.

Pin It
Bekeken: 6438x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/