Alkmaar Centraal

De tevredenheid van de studenten over de opleidingen Elektrotechniek en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is gestegen naar een bovengemiddelde score van 4.0, zo blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2017 (NSE) die vandaag bekend zijn gemaakt. De NSE vergelijkt landelijk de kwaliteit van opleidingen van hogescholen en universiteiten.Ook bij de opleiding Verpleegkunde zijn de studenten meer tevreden en geven ze de opleiding een 3.9 op de vraag ‘hoe tevreden ben je over je studie?’. Studenten zijn bovengemiddeld tevreden over de technische opleidingen Werktuigbouwkunde (4.1) en Technische Informatica (4.2).

Studenten zijn wederom meer tevreden over Hogeschool Inholland. Dit jaar scoort de hogeschool een 3.8 (3.78 op een schaal van 1 tot 5, 3.74 in 2016) op algemene tevredenheid. Studenten zijn vooral meer te spreken over de docenten, de studiebegeleiding, de werkplekken en de informatievoorziening. Opvallend is de stijgende tevredenheid van studenten over de digitale bibliotheek, vorig jaar scoorde de hogeschool daarop een 3.0 en dit jaar een 3.3. De maatregelen die Inholland getroffen heeft om studenten te ondersteunen in het gebruik van de bibliotheek werpen dus hun vruchten af. Daarnaast zet Inholland al een paar jaar in op betere informatievoorzieningen en ook daar is de tevredenheid dit jaar, net als vorig jaar, weer gestegen. Het tijdig bekendmaken van resultaten van toetsen en beoordelingen blijft een punt van aandacht. De tevredenheid op dit punt is wel toegenomen, maar is nog voor verbetering vatbaar. Dit geldt ook voor de groepsgrootte bij hoor- en werkcolleges, daar is de tevredenheid licht achteruitgegaan.

Eerdere jaren waren studenten minder tevreden over de mogelijkheden om met hun laptop op school te werken. Er zijn meer werkplekken en stilteplekken gecreëerd met stopcontacten waar studenten rustig kunnen werken. Dat is nu ook terug te zien in de tevredenheid over de werkplekken: de beschikbaarheid is gestegen van 3.3 naar 3.6, de geschiktheid van de werkplekken steeg van 3.4 naar 3.6.

 “De stijgende lijn van de tevredenheid laat zien dat de nieuwe koers van de hogeschool een positief effect heeft”, zegt Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz over de resultaten van de NSE. “We scoren op algemene tevredenheid een zeer stevige voldoende en daar ben ik trots op! En ik wil onze docenten complimenteren: de studenten zijn weer meer tevreden over de docenten en de begeleiding die studenten krijgen.”

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl