Gemeente Alkmaar wil graag dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving, dus ook de minima. Vanaf 29 mei start daarom de campagne waarin deze groep geïnformeerd wordt over welke mogelijkheden en regelingen hiervoor zijn.

Op alkmaar.nl/rondkomen staan de regelingen die er voor mensen met een laag inkomen zijn. Denk aan subsidie voor de aanschaf van een computer voor de studie, voor contributie van een sportclub of een collectieve zorgverzekering.

Ook staan de tips op een handige kaart van de Alkmaar. Hierop staan bijvoorbeeld informatie over de AlkmaarPas en vakantieactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, maar ook over inkomenstoeslag en kwijtschelding van heffingen. Het gratis kaartje is af te halen bij de gemeentebalies, wijkcentra, bewonersondernemingen, Centrum voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sportclubs en huisartsen.

Vorig jaar heeft de gemeenteraad het nieuwe Minimabeleid vastgesteld voor de periode van 2017 tot 2021. Onder andere zijn de oude voorzieningen, regelingen en beleid tegen het licht gehouden. Er zijn meer mogelijkheden voor kinderen, er is een Seniorentoeslag en de regelingen voor gezondheidszorg zijn uitgebreid. Ook is het systeem van de AlkmaarPas vereenvoudigd. Geen vouchers meer, maar een budget op de pas.
Pin It
Bekeken: 3718x
https://ee.itk.ac.id/data/