Dinsdagochtend zijn twee jongens aangehouden in verband met de gewapende overval op een edelsmid in Bergen afgelopen december. De verdachten zijn 16 en 17 jaar oud. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Op 21 december werd de edelsmederij rond 17:30 uur overvallen door twee personen met een vuurwapen. Ze bonden de 59-jarige goudsmid en zijn 19-jarige stagiair vast en verdwenen met een grote hoeveelheid unieke edelstenen en sieraden, deels gemaakt op bestelling. Er is zowel voor- als achteraf geen vervoermiddel gezien: de daders waren dus mogelijk lopend vertrokken. De overval verliep vrij rommelig en ze schreeuwden steeds naar elkaar. De politie vermoedt dat de onervaren personen deze edelsmederij kenden.

De dader met het vuurwapen droeg een bivakmuts en werd geschat op rond de 1.70 en 1.75 meter en 20 jaar oud. Hij was licht getint en sprak met een accent. De andere dader droeg een zwart masker en was 1.80  tot 1.85 meter lang en leek rond de 25 jaar.

Vorige week werd bij onder andere bij televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan deze overval besteed. Toen kwam er weer schot in de zaak. Iemand meldde dat zij in een sloot kleding had gevonden die voldeed aan het signalement. Hoe de recherche van daar bij de twee verdachten is gekomen, wordt niet onthuld.
Bekeken: 3561x