TAQA Theater De Vest brengt weer vier zondagmiddagen gratis nationaal en internationaal straattheater voor de hele familie met Zomer in De Mare. De eerste editie is op 4 juni en kent optredens van Madame, Tall Tales Acrobatics en Sur Mesure., en vindt plaats op een nieuwe locatie: de Rekerhout

Na vijf jaar verhuist Zomer in De Mare naar de Rekerhout, te midden van het groen aan het Thijssepad, tegenover het grote speelterrein. Vier middagen met grappige en/of spannende acts, bijzondere circuskunsten en, als je wilt, picknick.

In ‘KLEED’ speelt Madame graag van ‘in Frankrijk zijn’. Waar ze ook wordt neergepoot, ze brengt een lekker zomerbriesje met zich mee en u waant zich terstond op vakantie. Ze vertelt over haar eerste French Kiss, ze bezingt la douce France, ze droomt over ritjes op de Vespa, ze roept de geur van lavendel op, van zonnecrème, van zoute stranden en zeeën waarin het gevaarlijk zwemmen is met haar kleed.

In ‘Turbulentie’ spelen de Tall Tales Acrobatics een stoere piloot en zijn charmante stewardess. Zij introduceren ‘het nieuwe vliegen’. Het is crisis, de vliegtuigen zijn wegbezuinigd, maar de stewardess gaat nog steeds de lucht in, gegooid en gevangen door haar piloot. Een turbulente act met veel publieksinteractie en acrobatische hoogstandjes.

Het collectief Sur Mesure brengt met ‘Fillage’ een versmelting tussen live muziek en circus. De show is een unieke combinatie van trampoline, acrobatie en jongleren, gecomponeerd met live muziek. Acht mensen die zich samen in het onbekende storten en elkaar helpen in hun individuele zoektocht naar geluk. Ze leggen hierbij de dromen en verlangen van het publiek bloot.

Voor meer informatie ga naar zomerophetplein.nl/de-mare/.
Bekeken: 3198x