Politie Alkmaar waarschuwt voor nep-collectanten, nadat agenten er woensdag eentje in hun werkgebied hebben opgepakt. Niet iedere nep-collectant wekt zoveel argwaan als de man die in Castricum actief was. Naast dat hij geen legitimatie of vergunning bij zich had en de collectebus niet verzegeld was, ging hij langs de deur met een blikje bier in zijn hand. Toch waren er al meerderen ingetrapt.

De politie hield de man aan toen duidelijk werd dat het niet om een officiële collecte ging. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn collectebus met inhoud werd in beslag genomen. Het openbaar ministerie moet beslissen wat hier mee moet gebeuren.


Collectanten zijn verplicht legitimatie en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. De politie raadt aan bij twijfel hiernaar te vragen en de deur even te sluiten wanneer men geld pakt. Kom met alleen het te doneren geld terug bij de deur, niet de portemonnee.


Pin It
Bekeken: 3934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/